Bukurešt, 06.09.2019.-susret sa Nick Talbotom-Izvršnim direktorom Globalnog odbora za usvajanje standarda procjene (IVSC); gospodinom Krzysztof Grzesikom-predsjednikom Evropskog udruženja procjenitelja (TEGoVA); Scott Robinsonom-prethodnim predsjednikom Appraisal Instituta SAD, te Rodrigo Pena Porchas--predsjednikom Udruženja procjenitelja Meksika (FECOVAL).

 

 

 

Na poziv gospođe Dane Ababei-predsjednice Udruženja procjenitelja Rumunije (ANEVAR), doc. dr Slavko Rakočević-predsjednik Upravnog odbora Komore Procjenitelja Crne Gore, prisustvovao je 06.09.2019 godine na međunarodnoj konferenciji koju je ANEVAR organizovao na temu: "Budućnost procjeniteljske struke u funkciji sigurnog kreditiranja". Agendu konferencije možete preuzeti ovdje...

Tokom održavanja konferencije, predsjednik UO KPCG, razgovarao je Nick Talbotom (drugi s lijeva)-Izvršnim direktorom Globalnog odbora za usvajanje standarda procjene (IVSC) i gospodinom Krzysztof Grzesikom (peti s lijeva)-predsjednikom Evropskog udruženja procjenitelja (TEGoVA), te gospodinom Scott Robinsonom (pretposlednji s lijeva)-prethodnim predsjednikom Appraisal Instituta iz SAD-a.

Gospodin Rakoćević je upoznao Krzysztof Grzesika-predsjednika TEGoVE o dosadašnjim aktivnostima Komore na afirmaciji procjeniteljske struke u Crnoj Gori, postojećim zakonskim rješenjima kojima je regulisana ova profesija, edukacijom i sertifikacijom koju sprovodi Komora kao i mogućnostima saradnje sa TEGoVA organizacijom u budućem periodu.

Po završetku konferencije, gospodin Rakočević je sa predsjednikom TEGoVE i predsjednikom ANEVAR-a prisustvovao Gala večeri na kojoj su dodijeljene specijalne nagrade pojedinim učesnicima za izuzetan doprinos razvoju procjeniteljske struke u Rumuniji ali i širom Evrope.

 

 

Sa Gala večere: Predsjednik UO KPCG; Dana Ababei-predsjednik ANEVAR-a i Krzysztof Grzesik-predsjednik TEGoVE

Predsjednik UO Komore Procjenitelja CG sastao se takođe i sa gospodinom Scott Robinsonom-prethodnim predsjednikom Appraisal Instituta, kao najvećim udruženjem procjenitelja nekretnina u SAD-u. Tokom razgovora, dogovoreno je iniciranje uspostavljanja saradnje sa ovom američkom organizacijom kao i mogućnost potpisivanja Sporazuma o saradnji u dijelu edukacije i sertifikacije KPCG članstva u skladu sa najboljim praksama ove organizacije.

U razgovoru sa Nick Talbotom-Izvršnim direktorom Globalnog odbora za usvajanje standarda procjene (IVSC), lider ove organizacije se interesovao za postojeća zakonska rješenja kojima je regulisana procjeniteljska struka u Crnoj Gori, o čemu ga je detaljno informisao predsjednik UO Komore. Gospodin Talbot je zamolio našeg predsjednika da ga informiše koji to propis u CG upućuje na IVS Standarde prilikom sprovođenja procjeniteljskih usluga kako bi taj novitet objavili na web stranici ove međunarodne organizacije https://www.ivsc.org/ kao pozitivan primjer uređenja procjeniteljske profesije na prostorima Balkana.


| Designed by Komora Procjenitelja Crne Gore