Bukurešt, 07.09.2018.-Nakon razgovora NIK Talbota-Lidera IVSC globalnog Komiteta za usvajanje Standarda procjene, i doc. dr Slavka Rakočevića-predsjednika Upravnog odbora KPCG.

 

 

Na poziv gospođe Dane Ababei-predsjednice Udruženja procjenitelja Rumunije (ANEVAR), doc. dr Slavko Rakočević-predsjednik Upravnog odbora Komore Procjenitelja Crne Gore, boravio je 07.09.2018 godine na međunarodnoj Konferenciji procjene biznisa kompanija, u organizaciji Globalnog Komiteta za usvajanje standarda procjene (IVSC London) i ANEVAR -nisolac Javnog ovlašćenja za edukaciju i sertifikaciju procjenitelja u Rumuniji.

Tokom održavanja konferencije, predjesnik UO KPCG, doc dr Slavko Rakočević razgovarao je sa Nick Talbotom-liderom IVSC globalnog Komiteta za usvajanje Standarda procjene, i tom prilikom dobio punu podršku za aktivnosti Komore Procjenitelja Crne Gore na afirmaciji procjeniteljske struke Crne Gore i primjeni opšeprihvaćnih Standarda procjene kroz procese edukacije i sertifikacije procjenitelja nekretnina, opreme, biznisa, kapitala i nematerijalne imovine.

Gospođa Dane Ababei uputila je poziv predstavniku KPCG po osnovu dosadašnje izuzetne saradnje ANEVAR i KPCG, zasnovane na Ugovoru o Konzorcijumu koji je potpisan 13.04.2018 godine u cilju zajedničkih aktivnosti na unapređenju procjeniteljske struke Crne Gore kroz primjenu opšteprihvaćenih međunarodnih Standarda procjene.

Gospođa Ababei, predsjednica ANEVAR-a, je takođe ukazala na zadovoljstvo što je među prisutnima i delegat iz Crne Gore i uputila zvaničan poziv da predstavnik Komore Procjenitelja Crne Gore prisustvuje i narednoj Konferenciji procjenitelja Rumunije koju će ANEVAR organizovati 2019 godine uz prisustvo više stotina delegata iz Rumunije i Evrope.

Tokom ovogodišnje međunarodne Konferencije procjenitelja, učestvovao je veliki broj predavača-eminentnih stručnjaka iz procjeniteljske struke. Tokom cjelodnevnog rada, prisutni delegati su bili u prilcii da se upoznaju sa globalnim zahtjevima standarda procjene, potrebnim nivoom profesionalizma kod procjenitelja, metodama procjene biznisa kod kompanija koje su u početnoj fazi razvoja (mala preduzeća) i drugim temama iz oblasti procjene. biznisa u skladu sa standardima.

Među predavačima bIli su:

 • Nick Talbot-Izvršni direktor IVSC međunarodnog Komiteta za usvajanje Standarda procjene London

 • Dana Ababei, REV, MRICS-Predsjednica ANEVAR

 • Diana Nikolaeva-Partner, Ernst & Young Bugarska

 • Anton Lezhja-ASA, MRICS, CF, Direktor Valuation & Modelling Deloitte Centralna Europa, član Upravnog odbora međunarodnog Instituta za procjenu biznisa-iiBV

 • Slika sa međunarodne Konferencije procjene biznisa , Bukurešt, 06.09.2018.

   

   

   


   

  | Designed by IIA MONTENEGRO