NOVI IVSC MEĐUNARODNI STANDARDI PROCJENE-IZDANJE 2017

 
 

 
 • Jezik: crnogorski

 •  
  • Izdavač : Odbor za međunarodne Standarde procjene (IVSC) London
  • Godina izdanja : 2017
  • Cijena : 50 € za članove KPCG i Instituta Internih Revizora CG; za ostale zainteresovane 80 €

   ISBN: 978-9940-9851-0-3 ; COBISS.CG-ID 34379536

    

    

   Međunarodni IVS Standardi procjene se mogu poručitii putem telefona: +382 69 585 005; +382 20 656 203 ili putem maila info@komoraprocjenitelja.me

   Ovdje možete preuzeti kratak sadrzaj

  •  

 •  

IVSC-Komitet za međunarodne standarde procjene izdao je nove Standarde procjene-izdanje  2017 koji predstavljaju  važnu prekretnicu ka usklađivanju procjeniteljske  prakse širom svijeta.

Međunarodni Standardi Procjene (IVS) 2017 će služiti kao ključna smjernica za procjeniteljsku profesiju na globalnom nivou i biće osnova za konzistentnost, transparentnost i povjerenje u procjene koje su ključne za donošenje investicionih odluka, kao i finansijsko izvještavanj. 

Objava standarda je najnoviji korak u IVSC misiji da podigne standarde međunarodne prakse procjene kao osnovni dio finansijskog sistema, a u korist tržišta kapitala i javnog interesa. Standardi su stvoreni nakon opsežnog procesa konsultacija koji je trajao od aprila do oktobra 2016. godine pri čemu je prikupljeno više od 100 zvaničnih pisma sa komentarima na prethodne nacrte IVS Standarda.

Međunarodni Standardi Procjene (IVS) 2017 obuhvataju pet opštih standarda i šest standarda procjene imovine. Opšti standardi postavljaju uslove za obavljanje svih zadataka za procjenjivanje, uključujući utvrđivanje uslova za angažovanje procjenitelja, osnove vrijednosti, pristupa procjene i metoda, i izvještavanje.  Standardi procjene imovine uključuju zahtjeve koji se odnose na pojedine vrste sredstava, uključujući i osnovne informacije o karakteristikama svake vrste imovine koja utiče na njenu vrijednost i dodatne uslove specifične za imovinu u pogledu primjene opštih pristupa i metoda procjene. 

 

© 2015  | Designed by IIA MONTENEGRO