Dana 21.03.2018, Nick Talbot-direktor Globalne organizacije za usvajanje međunarodnih Standarda procjene (IVSC), održao je sastanak sa predsjednicom Unije Poslodavaca Crne Gore, gospođom Svetlanom Vuksanović uz učešće i predsjednika Upravnog odbora Komore Procjenitelja CG Doc dr Slavka Rakočevića.

Na sastanku se govorilo o izazovima u primjeni međunarodnih standarda procjene vrijednosti u Crnoj Gori, a u vezi sa zahtjevom iz čl. 25 i 26 Zakona o računovodstvu (Sl. list CG 052/16 od 09.08.2016.) kojima je propisano da se procjena vrijednosti imovine kompanija (nepokretnosti, mašina, uređaja i opreme) za potrebe računovodstvenih izvještaja i druge potrebe vrši u skladu sa metodologijom za procjenu vrijednosti imovine koja se zasniva na Međunarodnim standardima za procjenu vrijednosti (IVS).

Učesnici sastanka su takođe razmjenili informacije i iskustva na polju edukacije/sertifikacije procjenitelja u Crnoj Gori, te definisanju prioriteta u oblasti afirmacije procjeniteljske struke.

U namjeri da se promoviše procjeniteljska struka u Crnoj Gori, obezbijedi razmjena znanja i iskustava u ovoj oblasti te uspostavi saradnja sa referentnim organizacijama na međunarodnom nivou, potpisan je trilateralni Sporazum o saradnji između UPCG, Međunarodnog komiteta za usvajanje standarda procjene (IVSC) i Komore procjenitelja Crne Gore.

Potpisnici Sporazuma o saradni su: Izvršni direktor IVSC London, Nick Talbot; Predsjednica UPCG, gospođa Svetlana Vuksanović; i predsjednik UO KPCG, doc. dr Slavko Rakočević.


 

 

 
 
 

© 2015  | Designed by IIA MONTENEGRO